Één van de populairste game handheld ooit, hoe is dit ontstaan? 

Één van de populairste game handheld ooit, Hoe is dit ontstaan? 

Het eerste écht populaire computer spel was Pong. Dit kwam uit in 1972 en werd gespeeld op een arcade machine. Het spel waarbij je twee balkjes en een balletje had werd razend populair en was in menig gamehal te vinden. Later was dit spel ook te spelen op de eerste spelcomputer Atari 2600. Na de Atari 2600 kwam Nintendo tien jaar later, in 1985, met hun console, de NES. Daarna was Nintendo niet meer weg te denken. 

Na de spelcomputers kwam Nintendo met de eerste handheld ooit gemaakt, de Gameboy. De Game Boy werd op 21 april 1989 in Japan uitgebracht. De grote grijze koelkast zorgde voor een revolutie in de gamewereld. De naam Game Boy was een goeie zet van Nintendo want deze naam word nog steeds gebruikt in het dagelijks leven. Vaak wordt dan niet meer verwezen naar het grote vierkanten apparaat maar naar een handheld. 

De enige echte handheld.

De Opa onder de handheld kwam in 1990 uit in de Benelux. De Game Boy, ook wel baksteen genoemd kwam omdat die grijs, rechthoekig en groot was, is de populairste Nintendo handheld ooit. Deze handheld is maar liefst 118 miljoen keer verkocht. De Game Boy die vroeger iedereen moest hebben, en bij veel gamers nostalgische herinneringen opwekt, kwam met zijn eerst grote succes game Teetris in 1989. De puzzelgame waar je door middel van blokjes, inzicht en een goeie reactievermogen punten moest scoren. Deze game ging als zoete broodjes over de toonbank. De game is nog steeds populair en word nog steeds op de huidige handhelds uitgebracht. Never change a winning team.

De Handheld familie uitgebreid.

De Nintendo handheld familie is in de jaren erg uitgebreid. De opa onder de handheld mag trots zijn op zijn familie. Na de razend populairen Game Boy kwam de Gameboy Color. Deze update van de baksteen was een klinke upgrade. De processorsnelheid was verdubbeld en er was drie keer zoveel geheugen aanwezig. Zo als de naam al doet vermoeden had de Gameboy Color een kleurenscherm waardoor je je favorieten spellen nu in kleur kon spelen. 

Na de Gameboy color kwam de Game Boy Advance, ook wel GBA genoemd. Deze kwam in 2001 uit en had voor het eerst in de wereld een 32-bits CPU. Dit was een uitkomst waardoor de GBA Games grafischer mooier konden worden afgespeeld en steeds meer kon dragen.

De Handhelds van Nintendo is niet meer weg te denken in de huidige wereld. De Game Boy verkoopt nog steeds goed, nu vooral met deze rare tijden zie je dat steeds meer mensen verlangen naar nostalgie en vertrouwde tijden. Die kunnen ze terug vinden in deze Baksteen.

About

No Comments

Leave a Comment