De nieuwste vorm van adverteren

Voorbij zijn de dagen van folders uitdelen of flyers in de rondte strooien. De moderne vorm van adverteren heeft geen papier meer nodig, maar gebeurt volledig digitaal. Elke dag spenderen mensen gemiddeld 6 tot 8 uur online op hun mobiel, tablet of pc. Daarom is de beste en meest efficiënte manier om mensen te bereiken online. Het zal je zelf ook zijn opgevallen hoeveel advertenties je voorbij ziet komen terwijl je aan het browsen bent, en daar zijn goede redenen voor. In dit artikel bespreek ik de nieuwste vorm van reclame, het online adverteren.

 

Vormen van online advertenties

 

De meest voorkomende vorm van online advertenties zijn banners en pop-ups die je overal ziet. Deze zijn erg simpel en heel goed om onderbewust merken en aanbiedingen in het oog te brengen van de gebruiker van de website. Een andere vorm zijn video’s, vooral bekend van YouTube. Op YouTube als je een filmpje wilt kijken krijg je van tevoren altijd een reclame video te zien. En tegenwoordig is het zelfs mogelijk om tijdens het filmpje een advertentie onderbreking te hebben.  Reclame filmpjes variëren gebruikelijk tussen de 5 en 30 seconden, maar sommige zijn zelfs een paar minuten lang. Over het algemeen is het beter de video kort te houden, omdat anders mensen geïrriteerd worden en het filmpje wegklikken. De laatste vorm van online advertenties is minder duidelijk. Tegenwoordig kunnen advertenties worden vermomd als blogs of nieuwsartikelen. Deze blogs of nieuwsartikelen geven een positief beeld van de artikelen die worden geadverteerd, maar het is voor de lezer niet duidelijk dat het om een advertentie gaat.

 

Welke vorm is het beste?

 

Nu kan je je afvragen met zoveel mogelijkheden welke vorm moet je kiezen voor jouw advertentie. Je moet goed nadenken over wat je doelgroep is, welk soort website je die doelgroep kan bereiken, en met welk soort advertentie je die doelgroep het best kan interesseren. Ook moet je natuurlijk nadenken over hoeveel geld je wilt spenderen voor de advertentie, over het algemeen zijn pop-ups of banners goedkoper te ontwerpen dan een hele video. Wanneer je dit allemaal hebt besloten is het tijd je advertentie te maken. Het is belangrijk dat je product duidelijk en goed wordt verbeeld. De meeste mensen geven een advertentie niet meer dan een seconde aandacht, dus in die ene seconde moet je meteen de aandacht grijpen. Veel succes met het ontwerpen van je eerste online advertentie!

 

About

No Comments

Leave a Comment