Een nieuwe magnetron kopen
De keuken is tegenwoordig niet compleet zonder een functionerende magnetron. Een magnetron word over het algemeen gebruikt voor het opwarmen en ontdooien van eten. Erg handig als je nog even een warm maaltje wilt eten, of bent vergeten het brood te ontdooien. Het is vaak een van e belangrijkste onderdelen van een keuken samen met de koelkast, het fornuis en de wasbak. Maar hoe zorgt een magnetron nou hoe het eten warm naar buiten komt? Hoe werkt het nou eigenlijk?
Hoe werkt de magnetron?
De magnetron is een keuken attribuut dat lijkt op een oven. Zeker qua vorm. Vaak worden ze tegenwoordig ook in combinatie gemaakt wat dan weer de combioven wordt genoemd. In de magnetron zit een onderdeel dat microgolven produceert. Dat onderdeel heeft de vorm van een cilinder. Daarin worden elektronen binnen een magnetisch veld bewogen zodat elektromagnetische straling van een vaste frequentie ontstaat. Deze wordt geleid naar de ruimte met het voedsel. Door de magnetron eventjes aan te laten staan warmt het voedsel zich door middel van de microgolven op.
Wel moet je erg oppassen wat je in de magnetron stopt. Bepaald voedsel is namelijk iets te gevoelig voor de micro golven. Als je bijvoorbeeld een ei in de magnetron doet dan zal het ei door de microgolven ontploffen. Je kunt ook beter geen geleidende materialen zoals metalen in de magnetron doen. Een lepel bijvoorbeeld geleid de microgolven op een manier die teveel energie vrij brengt.
Welke magnetron past nou het best bij jou?
Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende types magnetrons. Maar welke is nou precies zoals jij het wilt. Welke past nou goed in je keuken en bij het interieur van je keuken. En welke blijft het lekker lang doen zonder kapot te gaan. Dit zijn de belangrijkste punten voor een keuze van een magnetron. Er zijn verschillende types. Allereerst is er zoals ik net al heb verteld, de combioven. Dit is een oven en een magnetron in een. Kortom, je kunt hier gewoon alles mee warm maken. Erg handig, maar combiovens zijn vaak wel aan de dure kant. En als je nou al een oven hebt staan, dan is dat natuurlijk ook niet nodig. In dat geval kun je beter een losse kopen. En dan kun je nog de keuze maken voor de kilowatts. Neem je er een van 500kw, 700kw, of 1000kw? Of liever een waarbij het allemaal kan? De keuze is geheel aan jou!
No Comments