Vervoersmiddelen in de stad

elektrische fiets

Als je verhuist naar een grote stad van een klein dorp is alles anders. Natuurlijk is de drukte het grootste verschil, maar ook de bereikbaarheid van alles. Ik heb inmiddels drie supermarkten om de hoek zitten, terwijl ik voorheen vaak met de auto naar een grote supermarkt kon rijden om boodschappen te doen. Ook mijn werk is nu veel dichterbij en ben ik omringd door restaurants en leuke café’s. Ik ben erg blij met mijn verhuizing naar de stad – het leeft toch wat meer hier – maar ik merkte wel dat andere vervoersmiddelen hier handiger zijn, dan in een dorp. Lees hier meer over mijn overwegingen tussen alle vervoersmiddelen en waarom ik uiteindelijk heb gekozen voor een elektrische fiets.

Auto

Als je in een klein dorp woont is het meer dan normaal om een auto hebben. Het is zelfs praktisch onmogelijk om er geen te hebben: openbaar vervoer is er immers vaak niet in kleine dorpen en om hier nu afhankelijk van te zijn is ook niet een fijn idee. Iedereen had dan ook een auto in het dorp waar ik vandaan kom. Toen ik verhuisde naar de stad, ging mijn auto vrolijk mee. Ik had een parkeervergunning aangevraagd – want dat moet in de stad – en de auto kon voor de deur staan. Na een week in de stad wonen kwam ik er echter achter dat ik de auto vrijwel niet meer gebruikte. Boodschappen deed ik wandelend. Als ik uiteten ging nam ik een tram en de paar pogingen die ik heb gedaan om met de auto door het centrum bij mijn werk te komen, heb ik vrij snel gestaakt. Een auto in een grote stad is eigenlijk helemaal niet zo handig.

Scooter

Het volgende vervoersmiddel wat in mijn hoofd opkwam, was de scooter. Hiermee ben je veel flexibeler en kan je nog steeds in een vrij korte tijd een behoorlijke afstand afleggen. Het is immers wel zo’n 40 minuten fietsen naar mijn kantoor, dus als dat in 20 minuten kan met de scooter is dat heerlijk! Mijn vriendin was echter bang dat ik erg lui zou worden van een scooter, omdat je zo gemakkelijk ‘even op de scooter stapt’. Bovendien zou ik alsnog tussen de auto’s op de drukke wegen in het centrum volstaan, nu scooters niet meer op het fietspad zijn toegestaan.

Elektrische fiets

Fietsen is voor mij geen probleem: ik hou wel van een beetje beweging. Echter is 40 minuten fietsen heen en 40 minuten fietsen terug naar werk een behoorlijke opgave iedere dag. Mijn vriendin opperde dan ook een elektrische fiets. Hierbij heb je de beweging van een fiets, maar extra snelheid zoals bij een scooter. Een goed idee vond ik en zeker het uitproberen waard. Benieuwd hoe het is bevallen? Stuur mij dan een berichtje.

About

No Comments

Leave a Comment