De keuze voor de juiste Gaming PC

Gaming pc

Een Gaming PC is natuurlijk geen goedkope aanschaf, daarom is het van belang dat je de juiste keuze maakt wanneer je er eentje gaat kopen. Hieronder ga ik niet vertellen wat de beste Gaming PC op de markt is op het moment, maar ga ik een aantal tips geven over hoe je de juiste PC kunt kiezen voor jouw wensen en doelen ermee. Ook leg ik uit wat er minimaal nodig is voor een goede Gaming PC. Dit is onderverdeeld in 4 onderdelen.

  1. Videokaart
  2. Processor
  3. Werkgeheugen
  4. Een SSD

De videokaart

Een van de belangrijkste onderdelen van de PC is de videokaart. Deze kaart verwerkt namelijk alle visuele elementen van een game. Wanneer je een mooie vloeiende game op je pc-monitor wilt laten verschijnen is er een zo snel mogelijke videokaart nodig. Voor een optimaal resultaat op uw PC-monitor zijn er 60 frames per seconde nodig en voor een minimaal resultaat 30 frames per seconde. Zo zijn er verschillende soorten videokaarten waarvan ik er een aantal in drie groen heb verdeeld:

  • Basis dedicaded videokaarten

Deze kaarten zijn eigenlijk niet sterk genoeg voor Gaming, het zijn in principe didicated videokaarten, maar dan niet zo krachtig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan NVIDIA GeForce MX kaarten of AMD Radeon RX videokaarten. De kaart die minimaal aanbevolen is voor Gaming is de NVIDIA GeForce GTX 1050 kaart. Dit is een kaart die wel het minimale bied, dus als je niet veeleisend bent voor de Visuals is dit de kaart voor jou.

  • NVIDIA GeForce GTX-videokaarten

Dit zijn de videokaarten voor de beginnende Gamer, maar ook kaarten die zonder moeite zelfs de nieuwste Games op ultra-instellingen draaien. Hierbij geld dat welke Game je ook speelt een GTX 10 serie videokaart is altijd goed.

  • NVIDIA GeForce RTX-videokaarten

Bij deze serie kaarten lijkt het net of je een film kijkt. De kaarten sluiten helemaal aan op de veeleisende Games van tegenwoordig. Ook het videogeheugen is supersnel. Beste van het beste dus.

Processor

De processor zorgt voor het aansturen van de spelwereld. Zoals bijvoorbeeld je tegenstanders, de plekken waar kogels geraakt worden of de effecten die jouw handelingen binnen deze wereld hebben. Een goede snelle processor is hiervoor het beste.

Werkgeheugen

Het minimum dat nodig is voor een Gaming computer is tegenwoordig 8 GB RAM. Zo kan het spel belangrijke informatie onthouden en bijvoorbeeld records opslaan.

Een SSD

Een SSD zorgt dat de opstart -en laadtijden halveren waardoor je niet lang hoeft te wachten op een nieuw level of om opnieuw het level te spelen wat je zojuist hebt gedaan. Door de SSD zal je nooit meer lang hoeven te wachten.

About

No Comments

Leave a Comment