Wat is de perfecte werkkamer?

ergonomische bureaustoel

Een studeer- of werkkamer is vaak zoveel meer dan dat. Het is een plek waar je hard werkt, stress hebt, maar ook weer bijkomt. Waar je tot jezelf komt, tot rust komt na een lange dag. Waar je vaak misschien wel lekkerder zit dan beneden op je fauteuil. Maar hoe creëer je nou een optimale werk én relax sfeer in je studeerkamer? Dat is een lastig te bereiken evenwicht, maar het is zeker mogelijk – en uiteindelijk ontzettend belonend! Lees hier de beste tips!

Pas je omgeving aan

Iedereen heeft iets anders nodig als ze proberen te werken of studeren. De een wil complete stilte, de ander het liefst gepraat op de achtergrond, de ander muziek – of dat nou klassiek of heavy metal is of een lowfi beats studeer playlist.

Dit ontwikkelt zich vaak door de manier waarop we opgroeien. Ikzelf wil bijvoorbeeld het liefst geen muziek horen, dan kan ik me niet concentreren, maar zachtjes gepraat of in ieder geval iets van een achtergrondgeluid is voor mij wel nodig. Ik denk dat dit komt omdat ik vroeger altijd beneden aan de eettafel mijn huiswerk maakte in plaats van boven op mijn kamer, en dus gewend raakte aan studeren met pratende mensen op de achtergrond. In mijn ideale studeerkamer zou ik nu zachtjes een podcast aanzetten om dit te recreëren. Wil jij liever complete stilte? Dan is isolatie de sleutel tot jouw problemen. Investeer in goed isolatiemateriaal als het kan bij het inrichten van je huis voor de studeerkamer, en als het daar al te laat voor is, is een noise cancellation koptelefoon ideaal voor jou! Daar komt geen enkel geluid doorheen, zodat jij lekker in stilte kunt studeren. Houd je van harde muziek zijn goede boxen of een koptelefoon weer een investering!

Zorg voor comfort

Buiten omgevingsgeluiden (of gebrek daaraan) is ook je comfort heel belangrijk. Kies dus een goed bureau en kies de hoogte en het model van je bureaustoel daarop aangepast of andersom. Vaak wordt hier niet over nagedacht en zitten we urenlang in een verkeerde houding. En wie pijn lijdt gaat ook geen goed werk leveren! Als je hier snel last van hebt is het een goed idee om te investeren in een ergonomische bureaustoel. Zo zit je niet alleen zó heerlijk dat je al je vrije uren het liefst achter dat bureau doorbrengt, maar je levert ook nog eens beter werk! En dat is heel wat waard.

About

No Comments

Leave a Comment