Een robotmaaier maakt je leven een stuk gemakkelijker

Kijk, het liefst willen we allemaal een schitterend grasveld waar we geen moeite voor hoeven doen. Dat het gras prachtig groeit en niet hoger wordt dan je ideale hoogte. Maar helaas, dat zit er niet in. Gras groeit gewoon door en dus zul je actie moeten ondernemen. We kunnen helaas niet allemaal een geit of schapen kwijt in de tuin, dus wordt het grasmaaien op je vrije zaterdag. Maar dat kan ook anders. Laat je eens uitgebreid informeren over alle mogelijkheden die een robotmaaier biedt. Dat scheelt je heel wat uurtjes op je vrije dag. Je kunt dan de dingen gaan doen die je echt leuk vindt.

Want hoe graag je ook in de tuin werkt, dat gras blijft een dingetje

In de tuin werken is leuk. Zeker wanneer je alles ziet groeien en bloeien. Maar dat gras, dat is een steeds terugkerende kwelling. Tenminste, in mijn ogen. Je hebt het nog niet gemaaid of je kunt alweer aan de gang. Laat dus een robotmaaier het werk doen. Dan kun jij de graskanten netjes maken en zorgen dat je bloemperken niet overwoekerd raken door onkruid. Zo ben je toch lekker in de tuin bezig, maar dan met de leuke dingen!

En toch worden we allemaal blij van mooi gemaaid gras

In een wilde tuin is het misschien niet helemaal van toepassing, maar over het algemeen worden we allemaal blij van een grasveld als een biljartlaken. Behalve dat het er mooi uit ziet, geef je ook de teken, die zich graag in het gras ophouden, minder kans om zich aan je te hechten. Dus goed gemaaid gras is nog beter voor je gezondheid ook. Ook je huisdieren zullen dat met je eens zijn. Zij worden vaak gebeten door van die vieze teken. En jij moet die dingen dan weer zien te verwijderen, blegh.

Verschillende soorten gras voor verschillende doeleinden

Heb je een siergrasveld of rennen je kinderen of kleinkinderen graag achter een bal aan over jouw grasveldje? Dat zijn wel twee heel verschillende dingen. Je moet dus goed bedenken hoe je grasveldje gebruikt gaat worden voor je het gaat zaaien of voor je graszoden gaat (laten) leggen. Dat voorkomt kale plekken in je gras en dus voorkomt het veel frustratie. Tip van de dag: verplaats iedere paar weken het doel als je een voetbalminnend kind hebt. Hiermee voorkom je slijtplekken in je grasveldje. Slijtplekken zijn maar lastig weer goed te krijgen.

About

No Comments

Leave a Comment