Gamingstoel voor de ervaren gamer een must

gamingstoel

Een vriend van mij heeft zich sinds enkele maanden begeven in de wereld van het gamen. Eerst gewoon als liefhebberij, maar hij bleek er al gauw een groot talent voor te hebben. In enkele spelen kwam hij erg goed mee en hij begon bij toernooien kleine bedragen te winnen. Dat was voor hem een aanmoediging om verder te oefenen. Vaak zat hij uren achter elkaar in een en dezelfde houding achter het scherm. Het duurde dan ook niet lang of hij kreeg serieuze nek- en rugklachten en ook zijn polsen begonnen te protesteren tegen al dat gamen. Mijn vriend klaagde zijn nood bij mij. Hij wilde graag veel oefenen, maar hij wilde ook niet dat zijn gezondheid er onder ging lijden. We besloten dat het tijd werd voor een gamingstoel. Daarmee kun je in een goede houding de games spelen. Op internet gingen we opzoek en al snel vonden we mooie stoelen.

Gamingstoel: let op je houding

Een goede gamingstoel moet aan wat eisen voldoen. De stoel moet bijvoorbeeld in hoogte verstelbaar zijn. Als je zit moeten je bovenbenen horizontaal zijn en je onderbenen verticaal waarbij je voeten op de grond moeten kunnen staan. Je knieholten moeten los zijn van  het zitvlak omdat ze anders beknelt kunnen raken. Je rug moet helemaal ondersteund worden en er mogen geen rake knikken in de rugleuning zitten. Ook aan de lengte van de rugleuning en van de armsteunen zijn eisen gesteld. Je armen moeten voldoende ondersteund worden. Verder moet de gamingstoel vijf wieltjes hebben zodat je zo dicht mogelijk bij het bureau kan zitten. Zo’n gamingstoel hadden we al snel gevonden en mijn vriend kon verder met zijn spel zonder klachten.

De professionele gamer

Mijn vriend werd steeds beter in het gamen. Hij won mooie bedragen en hij besefte dat hij hier zijn beroep van kon maken. Hij kon professioneel gamer worden. Toch vond hij dat een moeilijke keuze. De scheidslijn tussen je geld ermee verdienen en een gameverslaving is dun en hij wilde heel duidelijk dat laatste voorkomen. Met een coach ging hij opzoek naar zijn beweegredenen en onderzocht hij of hij op een verstandige manier zijn leven invulde. Dat bleek gelukkig zo te zijn. Mijn vriend kan stoppen wanneer hij dat wil en hij heeft veel bezigheden buitenshuis. En hij verdient geld met gamen. Hoe leuk is dat? Het kost hem wel veel oefenen en hij blijft een beroep doen op zijn coach. Hij wil blijven gamen op een gezonde manier en met zijn gamingstoel ook in een goede houding.

About

No Comments

Leave a Comment