Motorrijden een duur grapje? Echt niet!

motogadget

Motors: je vindt ze geweldig of je vindt ze niks. En met niks vinden bedoel ik dan dat je er waarschijnlijk niet veel over weet of een verkeerd beeld bij hebt. Want het is een feit dat rijden op een motor voor het overgrote deel van de mensen een enorme kick zal geven, met een soortgelijk effect als een raceauto of een achtbaan. Door ideeën en stereotypes over ‘motorbendes’ en dergelijke moeten veel mensen er niks van hebben. En veel mensen die motors enorm tof hadden gevonden denken er simpelweg nooit aan om hun motorrijbewijs te halen omdat het nou eenmaal een stuk minder populair is dan andere voertuigen en je ze niet al te vaak tegenkomt. Ook heersen er ideeën dat het ontzettend onhandig is omdat je altijd goed en veilig aangekleed moet zijn (ook in warm weer) en dat het enorm duur is om te onderhouden. Maar wat is daar nou precies van waar?

Motorkleding overpriced?

Het is één van de dingen die een motor echt op een grote manier onderscheidt van een scooter of brommer: de kleding die erbij hoort. Ergens onhandig, want voor velen is het onterecht een grote reden om er niet aan te beginnen. Terwijl het in de praktijk reuze meevalt hoeveel geld en moeite het allemaal kost! En ja, het biker uiterlijk is een van de leuke onderdelen ervan voor echte fanaten, maar kan voor anderen een stereotype zijn wat ze liever ontwijken. De taboe is gelukkig al een tijdje de wereld uit, en er zijn toegankelijke alternatieven. Biltwell bijvoorbeeld is een merk uitgevonden door een groep biker-vrienden in 2005 die mooie onderdelen en kleding te duur vonden, waardoor ze ze zelf maar zijn gaan maken. En dat groeide uit tot een enorm succes! Simpele maar stoere designs, voor ieder wat wils en voor toegankelijke prijzen.

Onderdelen en gadgets

Voor velen draait het alleen maar om het image wat erbij komt en de leefstijl van het biker zijn en het motorrijden, maar voor anderen is het een heuse hobby. Onderdelen verzamelen, zelf puzzelen aan je motor en de nieuwste gadgets scoren om het ding wat op te leuken. Stoerder, mooier, sneller, beter – alles kan als je er goed gevoel voor hebt. Lijkt je dit een interessant onderdeel van de biker leefstijl maar weet je niet waar je moet beginnen? Niet getreurd! Merken zoals Motogadget maken het je gelukkig makkelijk. Ze bieden de essentials aan met voldoende uitleg, maar ook leuke extra’s en accessoires voor als je net dat beetje meer wil.

About

No Comments

Leave a Comment