Wat Den Haag zo mooi maakt!

Den Haag: de stad waar het parlement en de regering van Nederland zetelen, maar toch niet de hoofdstad. Een ongewoon iets als je het vergelijkt met veel anderen landen, en – maar daar valt over te twisten – geheel onterecht. Het is namelijk een prachtige stad – enorm veelzijdig, veel geschiedenis, maar toch wordt het vaak vergeten. Amsterdam en Rotterdam blijven toch de meest (internationaal) bekende steden van Nederland. Maar dat is doodzonde! Weet jij niet zo veel over Den Haag maar ben je toch benieuwd wat de stad nou zo ontzettend bijzonder maakt – op toeristisch én professioneel niveau? Lees dan snel verder!

Stad aan het strand!

Buiten het zijn van een niet-hoofdstad waar desondanks het parlement gevestigd is, is er nog een bijzonder eigenschap aan Den Haag: het is de enige grote Nederlandse stad aan zee. Met als twee badplaatsen Scheveningen en Kijkduin is Den Haag een perfecte combinatie van stad en strand – met een uitgebreide en drukke binnenstad maar toch rustige plaatsjes aan zee. Een middagje shoppen afsluiten met een avondje aan het strand, de zon in de zee zien zakken en weer thuiskomen in een drukbezochte binnenstad. Zowel als een woonplaats als als toeristentrekpleister is het in Den Haag dus perfect!

Een drukbezochte binnenstad

De binnenstad van Den Haag is enorm leuk om vele redenen. Het is er druk, maar niet té druk, vanwege het hebben van minder internationale bekendheid onder toeristen vergeleken met bijvoorbeeld Amsterdam. Toch is er altijd wel wat te beleven, dus je komt zeker niks tekort! De stad is rijk aan gezellige terrasjes, goede restaurants, en uitgebreide winkelstraten. Alles is ook ontzettend goed te bereiken, omdat Den Haag een van de paar steden in Nederland is waar trams rijden! Dus die extra ervaring krijg je er ook nog eens bij.

Internationaliteit

Ondanks minder internationale bekendheid blijft Den Haag een van de meest internationaal belangrijke steden van Nederland, vanwege het parlement en de regering. De stad is tevens het thuis van het internationaal gerechtshof van de Verenigde Naties. Door dit internationale business karakter heerst er een professionele sfeer in veel kantoren in en rondom Den Haag. Hierdoor biedt de stad ook geweldige vergaderlocaties. Uitzicht op het water of pal in de binnenstad, er is keus genoeg maar de setting blijft altijd professioneel op de mooiste manieren. Een vergaderlocatie Den Haag biedt je dus een leuk uitje naar een prachtige stad, een geweldige locatie die werknemers inspireert en uitdaagt maar toch comfort biedt, en dat om de hoek bij het gerechtshof, parlement en de regering!

About

No Comments

Leave a Comment