Red je huis, sluit buiten die muis!

bijenbekje

Nieuw voorwerp

Ooit gehoord van bijenbekjes? Ik tot een aantal weken geleden nog niet. Echter is het een dusdanig bijzonder voorwerp dat ik jullie er graag wat meer over vertel. Ik denk dat veel mensen er echt wat aan kunnen hebben! Een bijenbekje ziet er een beetje uit als een soort haarklem die je in groeven van je huis kan stoppen. Maar wanneer gebruik je deze dan?

Ongedierte

Nou, heel simpel: als je last hebt van ongedierte. Wij hebben enige tijd geleden natuurlijk een nieuw huis gekocht. En ik kan je vertellen: de aanwezige ongedierte wordt helaas niet vermeld in de brochure van een huis. Wij zijn superblij met ons huis hoor, begrijp me niet verkeerd. Het enige probleem bleef dat we steeds geluidjes hoorden ’s nachts. Ik kon het niet helemaal plaatsen, dus toen mijn ouders een keer over de vloer waren ’s avonds en ik vroeg wat het geluid was, bleken het muizen te zijn. Ik herkende het geluid niet: in mijn vorige flatje waren deze echt niet te bekennen. Mijn ouders herkende het echter meteen: in hun eerste huis in de jordaan hadden ze een hele familie in huis. Hun tip: muizenvallen met pindakaas besmeren. Muizen schijnen namelijk dol te zijn op pindakaas. Hier hebben we er zat van gekocht (uiteraard diervriendelijk!) en in elke hoek van het huis gezet. Dit werkte redelijk: we vingen een aantal muizen, maar de familie leek nooit helemaal uit het huis te verdwijnen. Ik bleef de geluiden horen in de muren. We hebben een late avond vanaf de bank zitten gluren, en de muizen leken dusdanig ge-evolueerd te zijn dat pindakaas niet meer hun ding was. Dikke vette pech!

De oplossing

We hebben een aantal kazen uitgeprobeerd, maar het schoot maar niet op. Het probleem van de muizen in de muur vond ik overigens allang niet zo erg meer: ik hoorde het geluid nauwelijks nog. Het grootste probleem nu was hoe ze aan alles knaagde. Kabels, eten, de hoek van de bank: ze maakte overal een zooitje van. Ik wil ze niet meer in mijn huis! Na een zoektocht kwam ik via internet op de oplossing: ik moest bijenbekjes kopen. We hebben deze in de verschillende gaten en kieren van ons huis geinstalleerd om de muizen tegen te houden. Bijkomend voordeel: ze houden ook ander ongedierte tegen. Sinds we deze gebruiken lijkt ons huis ongediertevrij. En dat geluid in de muur? Sja, dat klinkt eigenlijk best gezellig. Ik denk dat ik het nog zou gaan missen ook, als ze weggaan.

About

No Comments

Leave a Comment