Technisch meer mogelijk met glasvezel

glasvezel

Voor bij wie het nog niet in de buurt beschikbaar is. Je mist echt iets als je nog geen glasvezel bekabeling tot je beschikking hebt. Ten opzichte van de koperkabels is er een veel stabielere verbinding allereerst en daarnaast is de verbinding ook veel sneller. Een groot voordeel als je een snelle internetverbinding wil. Hierom zie je mensen ook massaal overstappen op glasvezel internet als deze mogelijkheid zich bij hun in de buurt voortdoet. Maar hoe regel je dit snellere internet? Want je wordt vaak overspoelt met mogelijkheden en informatie als deze snellere kabel is aangelegd. In dit blog vertellen we je hoe je dit kunt doen.

Het vinden van glasvezel internet

Als er net glasvezel bekabeling bij jou in de buurt is aangelegd dan wordt je meestal overspoelt door de beheerder van deze bekabeling met de mogelijkheden om over te stappen op het bijbehorende snellere internet. Vaak verkooppraatjes en daardoor is het lastig te boordelen of het voor jou echt interessant is om te doen. Het is daarom aan te raden om zelf een zoektocht te starten. Kost niet veel tijd want deze zoektocht kun je gewoon online doen. Alle informatie is online te vinden en ook het afsluiten kan vaak online gedaan worden. Je kunt ervoor kiezen om je eerst via een zogenaamde vergelijkingssite te ori├źnteren. Daar vind je veel objectieve informatie die helpen om erachter te komen of overstappen naar het snellere glasvezel internet interessant is om te doen. Als het antwoord ja is kun je door middel van de postcodecheck erachter komen welke aanbieders bij jou in de buurt beschikbaar zijn. Die zie je vervolgens overzichtelijk op een rijtje staan waarna het gemakkelijk is om een keuze te maken. Als je op deze keuze klikt kom je vanzelf in het aanvraagproces van de betreffende aanbieder terecht. Het afsluiten is vervolgens een fluitje van een cent.

Hoe snel moet mijn internet zijn?

De vraag is natuurlijk heb ik echt sneller internet nodig? Overstappen op sneller internet met de bijbehorende hogere kosten heeft alleen zin als je daar echt profijt van hebt. Als je op een 11 jaar oude computer werkt heeft sneller internet niet zo heel erg veel zin. Je zult dan nog steeds traag internet ervaren. Als je snelle hardware hebt en ook veel apparaten thuis online hebt, waarbij je ook nog eens regelmatig download dan heeft sneller internet zeker zin en is glasvezel dus welkom.

About

No Comments

Leave a Comment