Een nieuwe manier om de personeelsplanning te maken

personeelsplanning

Meer en meer speelt technologie een onmisbare rol in onze samenleving. Voor diverse activiteiten en werkzaamheden zijn we afhankelijk van technologie. Toch lijkt het soms wel eens alsof we niet altijd met onze tijd mee willen gaan. Zaken waarvan je zou verwachten dat iedereen het al door middel van technologie doet, gaan vaker dan je denkt nog op de ouderwetse manier. Zo kwam ik recentelijk tot de ontdekking dat er nog schrikbarend veel winkelketens zijn in Nederland waarbij de manager zelf elke keer het rooster moet maken. Dat is natuurlijk nog wel logisch, maar niet zoals ik het had verwacht. Ja, er is dan wel een systeem, maar alle vrije dagen en verlof aanvragen moet je zelf nog een keer erin verwerken. Dat moet toch makkelijk kunnen? Jazeker! Ontdek daarom vandaag de nieuwe manier om de personeelsplanning te maken.

Alles in één systeem

Ik stond versteld dat er nog steeds mensen zijn die allerlei losse briefjes en notities (en uiteraard al die losse, verdwaalde appjes) moeten verwerken en daar een personeelsplanning van te maken. Dat is toch onbegonnen werk? Het moet makkelijker kunnen en dat is ook zo. Er zijn diverse werkrooster apps waarmee je alles in één systeem verzameld. Daar vragen de werknemers hun verlofdagen aan en geven ze hun beschikbaarheid op. Dat is natuurlijk wel zo prettig wanneer je een personeelsplanning moet maken met veel parttimers in deze vakantieperiode. Doordat alles in één systeem staat, houd je ook nog eens het overzicht. Die hectische momenten worden dankzij zo’n software programma in één klap verleden tijd. Dat klinkt allemaal bijna te mooi om waar te zijn, toch?

Ideaal programma voor de personeelsplanning

Nee! Het hoeft niet onvoorstelbaar handig te zijn – het is simpelweg de nieuwe manier om een personeelsplanning te maken. In het begin lijken nieuwe dingen altijd te goed of te mooi om waar te zijn. Dat betekent echter niet dat je op een gegeven moment niet meer met de tijd mee hoef te gaan. Er is in ons leven maar één constante: dat is verandering. Wanneer je niet meer met de tijd meegaat en de nieuwe technologie niet omarmt, dan word je erg snel oud. Bovendien kan het je alledaagse leven ook gewoon een stuk makkelijker maken. En waarom zou je moeilijk doen als het makkelijker kan? Precies! Dus ben jij een manager bij een winkelketen en zit jij elke week of iedere maand weer te puzzelen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden om te investeren in een personeelsplanning systeem. Klik gerust op de link in deze blog voor meer informatie. 

About

No Comments

Leave a Comment