Geen inbouwspots, maar opbouwspots

opbouwspots

Misschien heb je nog nooit van inbouwspots gehoord, maar je hebt ze vast wel eens gezien. Het zijn die kleinere licht spots die ingebouwd zijn in het plafond. Heel mooi en strak afgewerkt, wat een luxe uitstraling geeft in huis. Deze optie voor belichting is zeker niet altijd mogelijk. Het kan namelijk zo zijn dat je plafond niet verlaagd is, waardoor het niet mogelijk is om zulke inbouwspots te installeren. Heel jammer, zeker, maar er zijn andere opties die hetzelfde effect kunnen creƫren als inbouwspots. Een van deze opties die je in huis zou kunnen nemen zijn opbouwspots. In deze blog bespreken we wat de verschillende soorten opbouwspots en wat de verschillende mogelijkheden zijn voor in huis.

Mogelijkheden opbouwspots

Zoals al gezegd, zijn inbouwspots heel mooi in het plafond verwerkt, maar dit is niet altijd makkelijk te monteren. Opbouwspots zijn juist makkelijk te monteren en bevestigen op het plafond. Ook hoeven er bij dit proces geen grote gaten in het plafond worden geboord, dus is er een minimaal effect merkbaar in drastische veranderingen. Naast dat de lichtstraal zichtbaar is bij opbouwspots, is ook de armatuur zichtbaar. Dit kan een mogelijkheid geven om iets speciaals toe te voegen aan het interieur. Dit kan bijvoorbeeld door goed te kijken naar de kleur van de armatuur, die misschien als accententen kunnen dienen in de algehele uitstraling van het interieur in huis. Wanneer de lamp hangt, kunt u ook zelf kiezen welke kant de lichtstraal op schijnt. Dit zorgt ervoor dat u altijd licht heeft op de juiste en gewenste plek.

Verschillende soorten opbouwspots

Naast de verschillende mogelijkheden die opbouwspots bieden, zijn er ook veel verschillende soorten opbouwspots. Er zijn verschillende kleuren, zoals zilver en wit, verkrijgbaar en ook verschillende vormen kunnen gekozen worden, namelijk: rond, cilindervormig en vierkant. Daarnaast kun je ook kiezen voor niet-dimbare of dimbare spots. Met dimbare spots kun je de sterkte van het licht aanpassen naar wens, waardoor het makkelijk is om een bepaalde sfeer in huis te bereiken. Tijdens een gezellig etentje kan de sterkte van het licht dus worden gedimd, maar tijdens het koken of het lezen van een boek kan er helder en fel licht worden gebruikt. Dit geeft de mogelijkheid het licht te allen tijde aan te passen naar uw wens, wat het wonen in huis alleen nog maar leuker maakt.

Inbouwspots blijven inderdaad heel mooi voor in het interieur, maar uit dit artikel blijkt dat opbouwspots hetzelfde effect kunnen bereiken. Het is zelfs zo, dat opbouwspots een extra accent aan je interieur kunnen toevoegen. Ook zijn de mogelijkheden van soorten opbouwspots eindeloos, dus voor iedere wens is er wel iets te vinden.

About

No Comments

Leave a Comment