Underlayment gebruiken in interieur

underlayment

Wie een nieuw interieur wil ontwerpen komt voor verschillende vragen te staan. Ga ik de indeling van het huis veranderen? Wil ik bijvoorbeeld de slaapkamer op de plaats van de woonkamer? En hoe doe ik dat dan met de gang naar de keuken toe? Maar ook meer praktische zaken komen aan bod. Voornamelijk bij de inrichting van het interieur. Wil ik laminaat? Of parket? Of ga ik voor een ruwe look met underlayment? Lees hier meer over verschillende soorten vloeren die je misschien wil overwegen om te gebruiken in je nieuwe interieur.

Laminaat

Laminaat is natuurlijk de meest basic vorm van vloeren leggen. Laminaat kun je zo duur maken als je zelf wil en tegenwoordig worden de laminaatvloeren zo ontworpen, dat het lijken op echte vloeren. Dit komt ook door de verbetering in fotografie. Laminaatvloeren zijn namelijk in feite een print van een foto op hele hoge resolutie van hout. Het grootste voordeel van laminaat is dat het onderhoud niet veel energie kost. Een kwestie van schoonhouden en niet te veel met water overheen gaan, om krullen te voorkomen. Ook is het leggen van laminaat vaak erg eenvoudig, waardoor je kosten bespaard op een bedrijf dat dit voor jou komt leggen. Een paar biertjes erbij en je vrienden zullen je vast komen helpen!

Parket

Een parketvloer is natuurlijk gewoon één van de prachtigste vloeren die er bestaan. Het voegt een warme uitstraling toe aan het huis en als je met je blote voeten door het huis loopt, voelt je ook echt dat je over hout loopt. Laminaat voelt toch heel anders aan de voetjes. Het grootste nadeel echter van parket is dat het onderhoud behoorlijk intensief is. Om parket mooi te houden zul je toch echt eens in de zoveel tijd de vloer volledig moeten schuren en in de lak zetten. Dit is alleen best lastig als het huis volstaat met meubels. Wie hier minder moeite mee heeft, zal zeker een parketvloer kiezen.

Underlayment

Dat de industrial look helemaal hip is tegenwoordig, kan niemand zijn ontgaan. Bij deze trend hoort ook de underlayment vloeren. Underlayment werd oorspronkelijk gebruikt als constructie materiaal. Het was niet per se bedoelt voor een mooie uitstraling, maar puur de laag tussen de balken en de daadwerkelijke vloer. Echter komt underlayment steeds meer terug in interieurs. Een gehele vloer van underlayment is wellicht wat veel voor de gemiddelde mens, maar treur niet. Tegenwoordig wordt underlayment ook veel gebruikt als materiaal voor meubels. Zo kun je toch nog die underlayment-look in jouw huis krijgen.

About

No Comments

Leave a Comment