Wat zijn LED downlights?

LED downlight

Als tech liefhebber weet je als geen ander dat een goed verlichtingsplan behoorlijk belangrijk is. Daarnaast is het type verlichting ook een cruciaal aspect. Afhankelijk van de tijdsgeest zijn er favorieten. Zo zien we de afgelopen jaren dat LED downlights steeds vaker voorbij komen en toenemen in populariteit. Omdat het voor veel mensen een relatief nieuwe lamp is, zullen wij je vandaag op weg helpen door de belangrijkste informatie in dit artikel te delen. Dus ga er goed voor zitten en pak er een warm drankje bij. Vandaag ontdek je alles over deze nieuwe LED lampen.

Wat zijn LED downlights en hoe verschillen zij van spotverlichting?

Eigenlijk spreekt de naam al redelijk voor zich. Een LED downlight is een LED lamp die naar beneden schijnt. Doorgaans is deze lamp namelijk geïntegreerd is in het plafond. De LED lamp zorgt ervoor dat het licht gelijkmatig wordt verdeeld over een ruimte. De LED downlight verschilt daarin van spotverlichting. Bij spotverlichting is het doorgaans belangrijker om een specifiek element te belichten. Deze downlight lampen doen dat dus niet. Zij zorgen ervoor dat het licht juist egaal wordt verdeeld. De verdeling van het licht is op zo’n manier geregeld dat zelfs de donkerste hoeken goed belicht worden.

Waar kan ik ze voor gebruiken?

Dankzij de bijzondere verlichtingswijze worden deze LED lampen voornamelijk gebruikt in plafonds. Het is echter ook mogelijk om de LED downlights te plaatsen in vloeren, trappen of muren. Dankzij de hoge lichtopbrengst en goede verdeling, worden de lampen vaak toegepast op plekken waar beperkt licht voorkomt. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer, het kantoor of de keuken. De manier waarop deze LED lampen het licht verdelen zorgt namelijk voor een natuurlijk en zacht effect. Hierdoor lijken deze donkere ruimtes tevens een stuk ruimer.

Een LED downlight zelf monteren

Overweeg jij deze revolutionaire lampen op te nemen in jouw uitstekende verlichtingsplan? Dan is het wel zo handig om te weten hoe je deze moet monteren. De exacte monteerwijze is afhankelijk van het type. Zo zijn er namelijk opbouw LED downlights verkrijgbaar en lampen die je inbouwt. Welke variant je ook kiest, doorgaans is het erg makkelijk om zo’n LED downlight te monteren. Het is voornamelijk belangrijk bij inbouw dat het gat de perfecte grootte heeft. Is het gat te groot? Dan kun je de LED lamp niet goed monteren. Daarnaast moet je ook de nodige aandacht besteden aan de bevestigingspunten. Zorg ervoor dat je alles goed vastmaakt. Niets is zo vervelend als een LED lamp die na een paar weken ineens loshangt!

About

No Comments

Leave a Comment