Als muziek in de oren

Muziek verandert met de dag. Vergeleken met vijf jaar geleden is het alweer een wereld van verschil. En per dag komen er weer nieuwe artiesten en stijlen bij. Want niet alleen de muziek is belangrijk, de artiest ook. Tegenwoordig is het representeren van je muziek namelijk ook heel belangrijk. Jij en je muziek horen onder hetzelfde merk. Een merk dat jij zelf ontwerpt en in mag vullen. Jij? Jazeker, jij kan namelijk ook muziek maken. In deze blog vertel ik over de basis stappen die je kan ondernemen in het maken of uitgeven van muziek.

Waar te beginnen?

Wanneer je nog nooit muziek hebt gemaakt, kan het een overweldigend idee lijken. Waar moet je in hemelsnaam beginnen? Vaak weet je wanneer je muziek wilt maken wel wat voor muziek je tof vindt en in welke stijl je wilt schrijven. Vervolgens begin je óf met de melodie óf met de tekst (als je tekst wilt), dit bepaal jezelf. Kijk wat voor jou het fijnst werkt. Het helpt vaak om van tevoren een onderwerp te kiezen of je te laten inspireren door nummers van andere mensen. Let op, inspireren is iets anders dan hetzelfde maken.

Opnieuw en opnieuw

Vervolgens ga je verder met dat waar je niet mee begonnen bent, de tekst of melodie. Wanneer je alles af hebt, denk je misschien: dit is het! En misschien is dat waar maar de kans is groot dat je moet gaan herschrijven. Er kunnen vaak een hoop dingen verbeterd worden aan een eerste versie. Als je helemaal tevreden bent kun je verder aan het volgende nummer en je nummers vervolgens oefenen. Zo wordt de muziek helemaal eigen, niet alleen omdat jij het gemaakt hebt maar ook omdat je het door en door kent.

Breng het naar buiten

Als laatste kan je ervoor kiezen om je muziek naar buiten te brengen. Dit hoeft niet maar is wel aan te raden omdat het dus goed is voor je merk als je daadwerkelijk iets op professioneel gebied met muziek wilt doen, daarnaast motiveert het ook om verder te werken. Organiseer een avond met vrienden of mensen uit het vak. Je kan een gave geluidsinstallatie huren om jouw muziek op de beste kwaliteit te laten horen en socializen en leren van de mensen die naar jouw muziek komen luisteren op die avond. Zo ben je alweer een paar stappen bij een professionele muziekuitgave. De rest is een kwestie van hard werken, doorzetten en vooral plezier maken.

About

No Comments

Leave a Comment