Refurbished fietsen

fietser zonsondergang

Hoeveel wij als Nederlanders van fietsen houden hoeft niet meer gezegd te worden. Ook staan we bekend om onze goedkope fratsen. Logischerwijs zijn wij dus geïnteresseerd in tweedehands fietsen. Want waarom zou je ook een godsvermogen voor een nieuwe fiets betalen? Bovendien draagt het bij aan de afname van overconsumptie, wanneer je een tweedehands fiets koopt.

Garantie op aankoop

Het is stiekem wel erg fijn om op een gloednieuwe fiets rond te rijden. Alles voelt vers en soepel aan, en je hebt garantie op jouw aankoop. Dit is altijd het geval aangezien de wet voorschrijft dat een product zijn functie redelijkerwijs kan vervullen. Mocht er dus onverwacht iets kapot gaan, dan kun je dat kosteloos laten repareren, mits het duidelijk is dat de schade niet door roekeloosheid is veroorzaakt.

Al deze luxe heb je niet bij de onderhandse aankoop van een tweedehands fiets. Of het nou via marktplaats of een kennis is, er is geen verplichting tot garantie. Wel zijn er winkels die alleen in refurbished fietsen handelen. Deze fietsen zijn waar nodig met nieuwe onderdelen voorzien, maar waar het kan zijn de originele gebruikt. Ook krijg je hierbij gewoon garantie op jouw aankoop, aangezien de fiets niet zomaar tweedehands verkocht wordt. Je zal niet de eerste zijn die een voertuig tweedehands overneemt om er vervolgens veel klachten over te hebben, en misschien ook hoge kosten.

Andere voordelen van een refurbished fiets.

Met het kopen van een refurbished fiets kies je mooi de middenweg tussen tweedehands en gloednieuw. Er zit wel een fikse korting op de fiets ten opzichte van een nieuw model, zonder daarbij de risico’s van een tweedehands fiets te hebben. Ook helpt het om het vuil dat wij jaarlijks als land afstorten verminderen. Hoe meer mensen refurbished rijden, hoe minder fietsen er geproduceerd hoeven te worden, en hoe minder afval dit oplevert.

Als het goed is kun jij jouw refurbished fiets thuis laten bezorgen. Of je nou in Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen of tweedehands fietsen Den Haag zoekt, binnen twee werkdagen kun jij jouw nieuwe fiets voor de deur hebben, inclusief een gratis kettingslot.

Draag jouw steentje bij

Die refurbished fietsen komen natuurlijk niet uit de lucht vallen. Mensen verkopen hun oude fiets aan een bedrijf dat deze fietsen opknapt. Heb je zelf ook nog een oude fiets staan die nog in redelijke staat is? Zoek even online of vraag in de buurt of er een verkooppunt dichtbij is. Zo kun je nog een paar tientjes verdienen terwijl je bijdraagt aan een beter consumptie milieu!

About

No Comments

Leave a Comment