Hoe je een fantastische entertainment set opzet als student

Kleine studentenkamer

Ik weet nog heel goed dat ik na de middelbare school voor het eerst op mezelf ging wonen. Ik ging namelijk in Amsterdam studeren, een paar uur van mijn ouders vandaan. Ik was ontzettend enthousiast hierover. De vrijheid die het zou geven en voor mezelf zorgen en verantwoordelijk zijn sprak me heel erg aan. Maar wat natuurlijk ook bij op kamers gaan hoort is niet veel geld hebben en op een piepklein kamertje zitten ergens in Amsterdam. Ik zat in Amsterdam Noord in een flat uit de jaren 70 op een kamer van 13 vierkante meter. Ik had wel een eigen badkamer maar geen eigen keuken. Die moest ik met twaalf anderen delen.

Alhoewel ik niet veel ruimt had, vond ik het allemaal wel prima. Ik was best effectief in het gebruiken van de ruimte die ik had en had helemaal niet het gevoel dat de ruimte te klein was. Het enige wat ik wel echt miste was de grote bank en tv met geluidsinstallatie bij mijn ouders. Daar keken we met z’n allen elk weekend een goede film. De studie die ik in Amsterdam ging doen was namelijk film en ik wil altijd optimaal van een film genieten. Als arme student kun je natuurlijk ook niet elke week naar de bioscoop. Daarom een paar tips om als arme student een betere entertainment set op te zetten.

Projector

Ik kocht een stekkerdoos voor verlenging en legde een kabel door mijn kamertje heen. Ik verbond mijn computer met een projector die ik had gekocht waarmee ik films en series op mijn plafond kon projecteren. Ik had de mazzel dat ik een plat en effen wit plafond had waarop ik fantastisch mijn films kon projecteren. Op deze manier kon ik lekker in bed liggen en mijn films en series alsnog op een groot scherm kijken. De projectors tegenwoordig worden van steeds hogere kwaliteit en daardoor was het haarscherp. Ik koos er ook voor om een kleine geluidsinstallatie te kopen en die achter mijn bed te plaatsen. Een goede geluidsinstallatie kost namelijk niet zoveel geld tegenwoordig.

Een vriend van mij die samen met een aantal andere studenten in een groot huis woonde pakte het nog beter aan. Hij had wel een huiskamer met een bank en ruimte voor een grote televisie. Maar hij koos ook voor een projector waardoor hij op de grote muur films kon kijken alsof hij in de bioscoop zat. Ik ging dan ook regelmatig langs voor een biertje.

About

No Comments

Leave a Comment