Alles wat je wil weten over het leasen van een auto

Wanneer je een auto wilt aanschaffen, zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om een nieuwe auto te kopen, een tweedehandsauto te kopen, maar er bestaat Als je bijvoorbeeld in een auto rijdt van de zaak, gaat dit vaak om een leaseauto. Wij geven je vandaag graag meer informatie over leasen. Want binnen het begrip leasen heb je nog een normale lease en een shortlease auto. Lees zeker verder!

Een lease

Zoals we al eerder benoemden, er zijn verschillende manieren om een auto aan te schaffen. Als je de mogelijkheid hebt om je auto in 1x aan te schaffen met gespaard geld, is dat natuurlijk hartstikke fijn, Wat ook nog steeds vaak voorkomt is dat mensen een lening afsluiten om in een auto te kunnen rijden, of om een auto te kunnen huren. Je kunt een lease eigenlijk wel vergelijken met het huren van een auto. Een lease is een overeenkomst die je afsluit met een dealer die dealt in het leasen van auto’s en tussen de klant. Deze overeenkomst kan je wel vergelijken met een contract. In dit contract staat voor welke periode en welke tijd de klant de auto mag en kan leasen. Je huurt dus als het ware een auto van een dealerleasing. Daarom wordt het zo vergeleken met huren.

Een shortlease auto

Een shortlease auto is iets wat relatief nieuw is. Het valt te vergelijken met leasen, maar dan gaat het vaak om een kortere leaseperiode. Als klant zijnde is dit vaak iets positiefs. Je profiteert bij een shortlease van hoe flexibel deze overeenkomst is met een dealerleasing. Een shortlease is al mogelijk vanaf 1 maand. Dit maakt een shortlease een grote concurrent voor mensen die een auto willen huren. Vaak als je een auto wilt huren om bijvoorbeeld te toeren door een stad of een land, komt dit vaak in de buurt van een maand. In deze overeenkomst betaal je een vast bedrag. Dit bedrag is ook al exclusief belasting, verzekering en onderhoud. Je kan een shortlease dus wel zien als een mooie deal!

Kiezen

Nu is de vraag: wanneer kies je voor een lease of een shortlease? Als flexibiliteit belangrijk voor je is? Dan kies je voor een shortlease. Als je weet dat je de auto een hele tijd wil gaan gebruiken, kies je voor leasen. Je moet alle voordelen en nadelen van leasen en shortleasen met elkaar afwegen en zo kan je het makkelijkst een keuze maken wat het beste bij jou past!

About

No Comments

Leave a Comment