Het beste voor een klus op grote hoogte!

Je kent ze vast wel, die mensen die onverschrokken op grote hoogte aan het werk kunnen zijn. Misschien heb je zelf wel een aantal van deze mensen in dienst. Het is dan uiteraard belangrijk dat deze mensen hun werk op een veilige manier kunnen uitvoeren. Soms lijkt dat gemakkelijker gezegd dan gedaan als het bijvoorbeeld om geld gaat. Zorg er dan ook voor dat er wordt geinversteerd in een goede hoogwerker als er boven een bepaalde hoogte gewerkt moet worden. Dit is namelijk bij de wet verplicht. Uiteraard heb je de wet hier niet voor nodig en wil je zelf ook dat je werknemers veilig aan het werk kunnen zijn.

Niet de volle prijs

Een hoogwerker kopen is soms onontbeerlijk om je personeel veilig te kunnen laten werken. Toch kan het een hele stap zijn. De aanschaf van een nieuwe hoogwerker kan namelijk nogal al in de papieren lopen en laten we eerlijk zijn, daar zit je waarschijnlijk niet op te wachten. Toch moet een hoogwerker veilig zijn maar wees gerust: er zijn op internet ook goede deals te vinden voor hoogwerkers die al eerder zijn gebruikt. Dat kan aanzienlijk schelen in de kosten. Je moet alleen wel wat tijd investeren in het uitzoeken van de beste optie voor jouw bedrijf. Toch zijn er een aantal punten die jouw zoektocht kunnen vergemakkelijken.

Aandacht

Waar moet je rekening mee houden, oftwel aandacht voor hebben? Het is belangrijk dat je precies weet wat voor een soort hoogwerker je nodig hebt. Ze komen natuurlijk in verschillende soorten en maten. Je kunt beginnen bij de ondergrond waarop je het meest aan het werk bent. Is het een stabiele en gladde ondergrond? Kies dan voor een hoogwerker met wielen. Is de ondergrond ruw terrein? Dan is de beste optie waarschijnlijk die met rupsbanden onder de hoogwerken. Naast de ondergrond zijn er natuurlijk nog veel meer zaken waar je op moet letten. Op welke hoogte moet er bijvoorbeeld gewerkt worden? En welke soort werk moet er worden uitgevoerd? Dit kan belangrijk zijn voor het uiteinde van de hoogwerker. Zo kan er een platform of een bak aan het uiteinde zitten. Afhankelijk van het werk kun je dus voor een van de twee kiezen. 

Als je bovenstaande punten duidelijk voor ogen hebt, zal het zoeken naar een nieuwe of tweedehands hoogwerker een stuk makkelijker worden. Je kan dan namelijk goed filteren. Op die manier kost het dus de minste tijd om er een goede deal uit te slepen!

About

No Comments

Leave a Comment