beveiligd het nieuwe jaar in

Cybersecurity is steeds belangrijker aan het worden. Hackers en virussen kunnen overal op de loer liggen, zelfs op plekken waar je denkt veilig te zijn. Een goede beveiliging is dus een must, je wilt immers niet dat hackers er met jou persoonsgegevens vandoor gaan, of nog erger, met je bankgegevens! Maar hoe bescherm je jezelf nou echt tegen online gespuis in een wereld die steeds meer en meer online is? In deze blog hebben we een twee zeer effectieve methodes op een rijtje gezet. Zodat jij thuis en op je werk altijd veilig kan browsen, zonder pottenkijkers of vervelende virussen.

Verstoppen met een VPN

VPN servers nemen nog steeds rap toe in populariteit. Je kan kiezen uit een groot aanbod van servers, sommige zijn gratis maar voor de betere varianten zul je een klein maandelijks bedrag moeten betalen. Een VPN is eigenlijk altijd en voor iedereen aan te raden. De VPN server werkt namelijk als een extra tussenstop tussen jou en bijvoorbeeld een website die je bezoekt. Je legt namelijk eerst contact met de VPN server, vervolgens kan je vanuit de server overal heen browsen waar je maar wilt. Je bent op deze manier onmogelijk te traceren aangezien de VPN jou locatie verbergt. Met een VPN kan je tevens veilig op openbare wifi netwerken browsen, en kan je gemakkelijk downloaden wat je maar wilt. Je kan werkelijk niet fout gaan met de aanschaf van een VPN.

Test je veiligheid

Vooral voor ondernemers is online veiligheid van groot belang. Je wil immers niet dat hackers in je systeem kunnen wroeten. Daarom kan het een goed idee zijn om geregeld de online veiligheid van je onderneming te checken. Dit kan tegenwoordig gemakkelijk doormiddel van Penetration Testing. Hierbij doen gerenommeerde, ethische hackers pogingen om je systeem binnen te dringen. Doormiddel van dit soort tests leg je duidelijk de zwakke plekken van je systeem bloot. Het is wellicht wat confronterend wanneer blijkt dat je beveiliging niet op en top is, maar het is beter om er op deze manier achter te komen. Zo kan je namelijk direct actie ondernemen en de problemen verhelpen. De test wordt opgedeeld in drie aparte delen, met elk een ander doel. Zo weet je zeker dat er voor elk scenario wordt getest. Doe je zelf dus een plezier en laat je systeem eens goed testen, want voorkomen is beter dan genezen. Laat hackers dus achter in 2019 en zet ze buitenspel!

About

No Comments

Leave a Comment